onsdag 15 februari 2012

Helgens kurs

I helgen som gått hade vi kurs på Håcknesta för Ann-Marie Röst. Jag och Anki träffades på morgonen för att lasta. Brimir som har tvekat lite vid lastning förut gick rakt på och Vaka med. Bestämde mig för att rida Vaka och att AM skulle se var felet i vår kommunikation ligger. Brá fick vara hemma. Första ridpasset provade AM Vaka och konstaterar att hon är väldigt känslig för hjälperna (vilket är bra). Jag fick tips om att jobba mycket mer med ytterhjälperna och det fungerade bra. Hon vill så gärna göra rätt och jag blev så glad när jag kunde konstatera att felet ligger hos mig och inte hos henne. Vi jobbade mycket att flytta framdelen ömsom med att flytta bakdelen. Viktigt att kunna separera dessa. Vaka töltade på med stora steg. Jag var jättenöjd med lördagens ridpass.
Anki fick jobba Brimir mycket på liten volt för att få fart i bakdelen för att hitta takten, tror hon blev lite yr...
På kvällen åt vi en underbar gryta på hjort med bl a chili som Taina lagat och Ullo hade fixat en äppelpaj med flingsalt, urgod.
Söndag, ny dag med två ridpass då det inte gick så bra tyckte jag. Kände inte att jag var följsam utan bara klumpig. Hebbe (vår massör) som kom på söndag kväll kunde konstatera att mitt bäcken var låst pga en massa spända muskler. Han fick loss mycket så nu hoppas jag att jag blir mer rörlig i sadeln.
Summa summarum en riktigt lyckad helg med trevliga kompisar och fina hästar.
En eloge till Ann-Marie för hennes pedagogiska sätt och förståelse för de enskilda ekipagens olika behov. Duktig tjej och gullig.